Cinefielen hebben er reikhalzend naar uitgekeken en eindelijk is het zo ver: op 1 juli openen de Belgische bioscopen opnieuw de deuren voor het publiek.

Uiteraard worden in het bioscoopcomplex alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om het bezoek voor iedereen veilig te houden, op basis van drie pijlers: controle van de in- en uitstroom van de bezoekers, sociale afstand en hygiënemaatregelen, om op die manier het publiek in de best mogelijke omstandigheden te kunnen ontvangen. Bezoekers worden aangespoord om hun tickets, in de mate van het mogelijke, online aan te kopen en zelf te scannen. Ze worden op een ordelijke manier doorheen het gebouw gegidst en in de zalen wordt afstand gehouden met een maximum bezoekersaantal van 200 kijkers per vertoning. Bioscoopbezoekers worden bovendien aangespoord om regelmatig de handen te ontsmetten.

Van nu af aan zal ook Kijkwijzer de bioscoopbezoeker op de website www.kijkwijzer.be en in de filmzalen weer doorheen het filmaanbod kunnen gidsen. Samen met de Belgische bioscopen kijken we ernaar uit om iedereen op een veilige manier opnieuw te laten genieten van een optimale bioscoopervaring.

Wij wensen jullie een fijn bioscoopbezoek toe!