De Belgische bioscopen zijn gesloten in het kader van de Covid-19 maatregelen. Kijkwijzer leeft mee met alle cinefielen, maar ook met iedereen die werkt in de film- en bioscoopsector, want dit is een bijzonder moeilijke periode voor hen. We hopen samen vol ongeduld op de heropening van de filmzalen.  

In afwachting is de bioscoopsector bijzonder veerkrachtig gebleken en heel wat films die nu niet in de filmzaal kunnen worden vertoond, zijn daarom terug te vinden op digitale platforms (www.lumiereseries.com, www.dalton.be en www.universcine.be). Voor een aantal films werd de release uitgesteld zodat ze in optimale omstandigheden op het grote scherm te zien zullen zijn. 

Hoewel Kijkwijzer je nu niet door het bioscoopaanbod kan gidsen, kan je in de databank toch heel wat informatie over andere films terugvinden die de moeite zijn om te (her)bekijken. Kijkwijzer wil iedereen een hart onder de riem steken en kijkt ernaar uit om bioscoopbezoekers binnenkort weer te kunnen helpen om de beste filmkeuze te maken voor jeugdige filmkijkers.